Meistä

Merjan puutarha Tampere

1990 huhtikuussa odotin esikoistani ja istutin puita salaojitetulle, hyvälle viljelysmaalle. Olin lunastanut kotitilani samana vuonna ja mietin liitännäiselinkeinoa pienelle maitotilalle. Silloin oli maaseutukeskuksissa puutarhaneuvojia. Matti Kaleva oli virassa Teuvalla jossa itsekin olin piiriagrologina muiden töitteni ohella. Matti vinkkasi että istuta puita ja kasvata niistä mahdollisimman isoja. Isoja koristepuita; kotoisia mäntyjä, kuusia, rauduskoivuja tarvittiin kaupunkien ja kuntien viheralueilla ja niitä ei ollut riittävästi saatavilla. Ja eikun tuumasta toimeen tapani mukaan . Ansaitsin sinä keväänä myös kylähullun maineen sillä parhaita viljelysmaita ei Etelä-Pohjanmaalla, Kauhajoen Harjankylässä, ole totuttu puille istuttamaan. Toukokuussa syntyi vanhin tyttäreni, vappuaattona pellolta oli istutuspuuhista ponkaistava Kristiinan sairaalaan synnyttämään. Siitä alkoi Merjan Puutarhan tarina.

Pieni taimimyymälä nousi muutaman vuoden kuluttua kotitilan pihaan, jätin maaseutukeskuksen neuvojan työt ja keskityin taimiin ja taimimyyntiin. Sain ison viherrakennusurakan Kauhajoelta ja siitä alkoi myös viherrakentaminen. Silloinen Tielaitos työllisti ympäri Etelä-Pohjanmaata. Puita ja pensaita istuttelin pitkin tienpenkkoja. Siellä ne tervehtivät tänäkin päivänä kun kotikonnuilla ajelen.
Muutin perheineni sitten Ylistaroon jossa taimimyymälätoiminta kasvoi ja aloin tehdä urakointia myös rakennusliikkeille erityisesti Vaasaan. Myös yksityisiä pihoja valmistui muutamia. Lähdin Lepaalle maisemahortonomiopintoihin kun kaikki neljä lasta olivat syntynee; nuorimmaiset vasta muutaman vuoden ikäisiä. Sain Lepaalta mm. tietokoneavusteisen suunnittelun taidot joten puutarhojen suunnittelu sai uutta potkua ja tuulta purjeisiinsa sen opin myötä.
Etelä Pohjanmaalta siirryin Pirkanmaalle v.2005. Taimimyymälät nousivat Sastamalan Vammalaan, Huittisiin , Tampereelle ja Sastamalan Mouhijärvelle. Isoja ja pienempiä viherrakennusurakoita tehtiin siinä samassa lähinnä yksityisille pihoille. Puutarhasuunnittelu kulki mukana koko ajan. Vuodet 2011–2018 olivat erittäin työteliäitä ja yritys kasvoi hurjasti. 2018 tein päätöksen että keskityn vain viherrakentamiseen, puutarhasuunnitteluun ja puutarhojen ylläpitotöihin ja jätin puutarhakaupan kokonaan pois toiminnasta. Näin pystyin suhteuttamaan työmäärän jonkinlaiseen järkevään mittasuhteeseen. Nykyisin rinnalla kulkevat ed.lisäksi jälleenmyynnit ja myös asennusurakoinnit siirtonurmesta, kuntasta eli metsänpohjasiirteestä ja metalliaidoista sekä porteista.

Ota yhteyttä!

Puhelinnumero

+358 44 595 9233

Sähköposti

merja.santti@merjanpuutarha.fi