Slide Kuntta eli metsänpohjasiirre

Metsänpohjasiirre on hoitovapaa ja kestävä

Metsänpohjasiirre tunnetaan myös nimillä metsäsiirrännäinen tai kuntta ja sopii hyvin niin mökki- kuin kotipihaankin. Metsänpohjasiirre on loistava vaihtoehto nurmikolle koska sen hoito on helppoa. Varpukasvillisuuden ansiosta pihasta tulee ympäröivän maisemaan sulautuva.

Helppohoitoinen ratkaisu

Metsänpohjasiirännäistä voidaan käyttää esimerkiksi silloin kun pihan pohja ei ole nurmikolle sopiva. Metsänpohjasiirre on hiukan siirtonurmea kalliimpaa mutta istuu metsämäiseen maastoon ja rinnepihoihin nurmikkoa luontevammin. Positiivisena lisänä sitä ei tarvitse leikata!

Metsänpohjasiirre vaatii karun kasvualustan

Metsänpohjasiirre tarvitsee juurtuakseen karun hiekkamultamaan. Metsäturve soveltuu erityisen hyvin varjoisille maille, aurinkoisilla etelärinnetonteilla kanerva ja puolukka saattavat vallata mustikalta elintilan. Metsänpohjasiirre pääsee parhaiten oikeuksiinsa kumpuilevassa ja monimuotoisessa maastossa, niin kuin luonnollisessa ympäristössäänkin. Kaupunkilaisen ei kuitenkaan saa masentua, kyllä metsänpohja viihtyy myös kaupunkimaisessa ympäristössä! Suunnittelemme asiakkaiden kanssa yhdessä mahdollisimman toimivan ratkaisun, siksi olemme täällä.

Metsänpohja siirteen asennus

Metsänpohja siirteen alle valmistetaan kasvualusta joka on rikkaruohotonta ja ravinneköyhää, alustaksi käy jopa täyttöhiekka. Hiekan päälle levitetään 15 – 20 senttiä paksu (tai vain 5 – 10 senttiä) matto. Istutus kastellaan läpimäräksi asennuksen jälkeen.

Metsänpohjasiirre irrotetaan luonnon metsänpohjasta. Reunalinjat leikataan muotin ja moottorisahan avulla määrämittaan. Uuteen kasvuympäristöön asetetut levyt viimeistellään tyköistuviksi moottorisahalla.

Olemme oppineet ajan saatossa miten asennustyö hoidetaan mahdollisemman hyvin.